Η εταιρία ιδρύθηκε το 1986 από τον κ. Ηλία Παλάβρατζη.

Η βαθιά γνώση του για τον κλάδο των ανταλλακτικών και των εξαρτημάτων που αποκτήθηκε από την διοίκηση του τμήματος προμηθειών της ΕΛΒΟ – Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων Α.Ε., τον βοήθησε να συνειδητοποιήσει την ανάγκη για τη δημιουργία ενός εξειδικευμένου γραφείου που θα ικανοποιεί τις ανάγκες εμπορίας των διεθνών κατασκευαστών ανταλλακτικών και που θα λειτουργεί σαν “πρεσβευτής” τους στην ελληνική αγορά.

Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της, η εταιρία έγινε άμεσα αποδεκτή και παρουσίασε μια αξιοσημείωτη ανάπτυξη, δεδομένου ότι τόσο ο αριθμός των ξένων εταιριών που αντιπροσωπεύει καθώς και ο αριθμός των πελατών της αυξάνεται σταθερά.

 • To 1991 στην εταιρία εντάχθηκε ο Ιωάννης Παλάβρατζης γιος του ιδρυτή και με τη βοήθειά του η εταιρία επεκτάθηκε ακόμη πιο γρήγορα και να απόλαυσει εντυπωσιακά ποσοστά ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90 και του 2000.
 • Το 1996 η εταιρία μεταφέρεται σε νέες, ιδιόκτητες εγκαταστάσεις που βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
 • Από το 1998 η εταιρία ξεκίνησε να επενδύει εντατικά στην τεχνολογία της πληροφορικής και μέχρι και σήμερα φροντίζει να ανανεώνει με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, τον εξοπλισμό της, εκσυγχρονίζοντας ταυτόχρονα και τον τρόπο προώθησης των προιόντων της .
 • Το 2006 η συνεχής ανάπτυξη της εταιρίας, οι αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς  επέβαλλαν αλλαγή στην αρχική μορφή της εταιρίας, η οποία από ατομική μετατράπηκε σε ομόρρυθμη, απασχολώντας στελέχη με εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία στο χώρο του σύγχρονου marketing.
 • Σήμερα με ήδη 15 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο, ο Ιωάννης Παλάβρατζης έχει αναλάβει την πλήρη ευθύνη της διοίκησης της εταιρίας. Το Executive MBA, το οποίο απέκτησε το 2005, ενίσχυσε ακόμη περισσότερο τις διοικητικές και επιχειρηματικές δεξιότητες του.

ΚΥΡΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ PAL COMPANY

 • H αντιπροσώπευση και η παροχή υπηρεσιών marketing προς τους οίκους του εξωτερικού (κατασκευαστών και εξαγωγέων), που βοηθάει τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να προωθήσουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους στη ελληνική αγορά ανταλλακτικού.
 • Είμαστε μια εταιρία εμπορικής αντιπροσώπευσης, που αναλαμβάνει την προώθηση και διαχείριση μερικών εκ των πιο σημαντικών διεθνών ονομάτων (εμπορικά σήματα) στον κλάδο των ανταλλακτικών αυτοκινήτων, στην Ελλάδα.
 • Τροφοδοτούμε την αγορά ανταλλακτικών αυτοκινήτων όλων των τύπων, φορτηγών, ρυμουλκούμενων, λεωφορείων, ημιφορτηγών καθώς και την αγορά βιομηχανικών και ναυτικών εφαρμογών.
 • Φροντίζουμε να διασφαλίζουμε τα συμφέροντα των Ελλήνων πελατών μας προσφέροντας το συνδυασμό ποιοτικών, εγγυημένων και καινοτόμων προϊόντων σε απόλυτα λογικές τιμές.

Εγγύηση αποτελεί, η συνεχής ανοδική πορεία μας και η πολυετής συνεργασία, με πολλές κορυφαίες εταιρίες του κλάδου των ανταλλακτικών αυτοκινήτων και της βιομηχανίας.

H εξειδίκευση μας

Στον τομέα του marketing των ανταλλακτικών αυτοκινήτων, παρέχουμε στις συνεργαζόμενες με το δίκτυό μας επιχειρήσεις ένα ισχυρό πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό της ελληνικής αγοράς, καθώς εξασφαλίζουμε τα σωστά ανταλλακτικά στη σωστή στιγμή με τους καλύτερους δυνατούς όρους και εξυπηρέτηση’’.

Διαθέτουμε ανταλλακτικά για τις εξής κατηγορίες:

 • Επιβατικά (Όλες τις μάρκες)
 • Φορτηγά παντός τύπου (MERCEDES, MAN, VOLVO, SCANIA, DAF, κ.ά)
 • Νταλίκες παντός τύπου (BPW, ROHR, GIGANT, SAF, κ.ά)
 • Λεωφορεία (MERCEDES, NEOPLAN, MAN, κ.ά.)
 • Φορτηγάκια, PICK-UP, TRANSPORTERS, MERCEDES: VITO, SPRIDER, ATEGO, κ.ά.)
 • Βιομηχανικό και ναυτιλιακό ανταλλακτικό

Η απόλυτη εξυπηρέτηση των πελατών μας πριν, κατά την διάρκεια και μετά την πώληση, διατηρώντας παράλληλα μία ιδιαίτερη προσωπική σχέση μαζί τους, οριοθετώντας ως στόχο την διάρκεια και την ποιότητα στην συνεργασία μας.

Είμαστε και σκοπεύουμε να παραμείνουμε και στο μέλλον μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών παροχής υπηρεσιών marketing υψηλού επιπέδου στην Ελλάδα, προς επιλεγμένους διεθνείς κατασκευαστές μεγάλης αναγνωρισιμότητας οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ανταλλακτικών αυτοκινήτων, των εξαρτημάτων και των συναφών υπηρεσιών.

Μέσα από το πάθος μας για την ποιοτική εξυπηρέτηση των πελατών μας , το σεβασμό στις ηθικές αξίες μας και τη δέσμευσή μας για εξαιρετική απόδοση καταφέρνουμε να ξεπεράσουμε τον ανταγωνισμό μας εκπληρώνοντας τους αμοιβαία συμφωνημένους στόχους των επιχειρηματικών συνεργατών μας.

Ο 21ος αιώνας είναι βέβαιο ότι θα φέρει περισσότερη καινοτομία, νέες υπηρεσίες και ακόμη πιο σύγχρονη τεχνολογία με νέα προϊόντα και υπηρεσίες προς πώληση.

 • Εμείς θα συνεχίσουμε να διαμορφώνουμε και να καθοδηγούμε τις αγορές στις οποίες ανταγωνιζόμαστε προσφέροντας συνεχώς νέα, καινοτόμα και «έξυπνα» προϊόντα και μέσω αυτών αλλά και της υποστήριξης μας, προστιθέμενη αξία σε όλους τους πελάτες μας, ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητά τους και αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς και των δύο πλευρών.
 • Η εταιρία μας διαθέτει μια ευέλικτη δομή, όπου κάθε μέλος του προσωπικού έχει συγκεκριμένους τομείς υπευθυνότητας αλλά συγχρόνως γνωρίζει όλες τις λειτουργίες της εταιρίας βοηθώντας τους συναδέλφους του ή αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα άλλου συναδέλφου σε περίπτωση απουσίας του.
 • Ο στόχος της προσέγγισης αυτής είναι η συνεχής μας προσπάθεια για παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς τους προμηθευτές μας συγχρόνως με τη μέγιστη ικανοποίηση του πελάτη.
 • Είμαστε εταιρία που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο μάρκετινγκ .
 • Οι πωλήσεις μας αυξήθηκαν από € 8,1 εκ. ευρώ το 2005 σε € 12,4 εκ. ευρώ το 2009.
 • Ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης μας κατά την περίοδο 2005-2009 ήταν 11, 3%, σε μια αγορά που είχε ήδη αρχίσει να μειώνεται ή στην καλύτερη περίπτωση, να παραμένει σταθερή.
 • Ο ρυθμός ανάπτυξης συνέχισε, ακόμα και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης (2008 και 2011).
 • Το 2012 αναμένεται να φέρει μικρή και οριακή ανάπτυξη.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΤΗΝ PAL COMPANY ;

 • Παρουσία στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας για περισσότερα από 25 χρόνια, έχουμε αναπτύξει μια πλούσια τεχνογνωσία η οποία είναι μοναδική για ανταλλακτικά και εξαρτήματα, στην Ελλάδα.
 • Εμπειρία στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας σε συνδυασμό με τις σύγχρονες πρακτικές διοίκησης, η οποία μας βοήθησε στην αποτελεσματική και αποδοτική εξυπηρέτηση τόσο των προμηθευτών όσο και των πελατών μας, στην Ελλάδα.
 • Η αντίληψη μας αυτή, μας επιτρέπει να είμαστε πολύτιμοι συνεργάτες σε υφιστάμενες και δυνητικές εταιρίες κατασκευαστών προμηθευτών.

Με την λεπτομερή γνώση των ιδιαιτεροτήτων της ελληνικής αγοράς που διαθέτουμε, δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες στις προμηθεύτριες εταιρίες για την επιτυχή προσαρμογή της στρατηγικής τους.